Gümüşsu Arıtma | Atıksu Arıtma Tesisleri, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Laboratuvar Kimyasalları, Laboratuvar Sarf Malzemeleri, Endüstriyel Laboratuvar Cihazları, Arıtma Tesisi Ekipmanları, Arıtma Kimyasalları, Çevre ve İSG Laboratuvarı, Su Numune Alma,

Atıksu Analizi, Atık Numune Alma, Arıtma Çamuru Analizi, Toprak Analizi, Emisyon Ölçümleri, Baca Gazı Ölçümü, İmisyon Ölçümleri, Hava Kalitesi Ölçümleri, Akustik Gürültü Ölçümü, Akustik Gürültü Modelleme,

Çevresel Titreşim, Makine Titreşimi, İş Hijyeni Ölçümleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Memnuniyet Anketi, Şikayet ve Öneri, Harici Atıksu Arıtımı

Gümüşsu Arıtma Tesisleri, Çevreci Tesis Ödülüne layık görüldü

Gümüşsu Arıtma Tesisleri, Sağlıklı Kentler Birliği Tarafından Düzenlenen '2015 Çevreci Tesis Ödülü"ne layık görüldü.

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 2.si düzenlenen '2015 Çevreci Tesis Ödülleri Töreni' İstanbul’ da gerçekleştirildi. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Çevreci Tesis ödül törenine katılan Gümüşsu Arıtma Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanımız Remziye GÜVENÇ ve Genel Müdürümüz Ülkü EMER,Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun takdimi ile ödülünü aldı.

Çeşitli kaynaklardan çıkan katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerin hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkiler oluşturması ve yoğun bir şekilde doğaya karışmasıyla meydana gelen çevre kirliliği her geçen gün hızla artmaktadır. Yaşamı olumsuz etkileyen çevre kirliliğinin insan, hayvan ve bitkilerde gözle görülür hasara neden olduğu tespit edilmiştir.

Gelecekte en azından yakın bölgelerde meydana gelebilecek çevre felaketine engel olmak amacıyla Gümüşsu Arıtma A.Ş. kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda 10.000 m3/gün atıksu arıtma kapasitesine sahip olan arıtma tesisi, 1 Haziran 1998 yılında faaliyete başlamıştır. Faaliyete geçtiği tarihten bugüne, en iyi şekilde işletildiği için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından “Çevre Dostu’’ ödülüne layık görülmüştür.

Gümüşsu Arıtma A.Ş. ilerleyen süreçte, tekstil sektörünün yaşadığı sıkıntılardan hareketle; Denizli tekstil sektörüne özgü, daha önce yapılmamış ve ekonomik olarak uygulanabilir bir entegre atık su geri dönüşüm sistemi geliştirerek sıfır atıksu deşarjı hedeflemiştir. Mevcut tekstil atıksu arıtma sisteminden çıkan atıksular pilot ölçekte geliştirilmiş olan entegre ileri arıtma sisteminde arıtılmıştır. Arıtılan su kalite parametreleri değerlendirilerek tekstil proseslerinde tekrar kullanılmıştır. Geliştirilen sistem ile ilk defa ürün kalitesi baz alınarak su ve tuzlu su geri dönüşümü yapılmıştır. Pilot ölçekli yapılan bu çalışmalar, arıtma tesisinden deşarj edilen tüm atıksuyun geri kazanılması için devam etmektedir.

Gümüşsu Arıtma olarak, su kaynaklarımızın korunmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmalarımız ile arıtılan suların deşarj edilmesi yerine tekrar kullanımına olanak sağlayacak olup, su tüketimini önemli derecede azaltmayı hedeflemekteyiz.